Vacature activiteitenbegeleider

Vacature activiteitenbegeleider
Multiculturele Dagbesteding Ulu-moskee
Start: medio mei 2022 Tot 31 december 2022 Voor 6 uur per week

Ben je een creatieve vrouw en vind je het leuk om oudere vrouwen met een migratieachtergrond te begeleiden bij een fijne dag? Vind je het een uitdaging om (i.s.m. de vrouwenvereniging van de Ulu-moskee) een dagbesteding op de zetten? Dan nodigen wij je uit om te solliciteren bij WijZ Welzijn op de vacature van activiteitenbegeleider.

Omschrijving WijZ Welzijn
WijZ is een welzijnsorganisatie in Zwolle en deskundig op het gebied van ouderen en vrijwillige inzet. WijZ is onderdeel van de Dimencegroep en een organisatie in ontwikkeling. Dit betekent dat er veel beweging is in zowel de georganiseerde activiteiten/voorzieningen, als in de positie die WijZ inneemt in het sociale domein.
Anderen ontmoeten en een zinvolle daginvulling hebben vinden wij belangrijk. Daarom organiseert WijZ voor (kwetsbare) ouderen diverse ontmoetingen in groepsverband. Dit gebeurt via buurtkamers (met behulp van vrijwilligers) of via dagbesteding (met behulp van een beroepskracht die ondersteund wordt door vrijwilligers). De mate van kwetsbaarheid van de deelnemers varieert en hier houden wij rekening mee.

Omschrijving samenwerking WijZ Welzijn en Ulu-moskee
De Ulu-moskee heeft samen met een groot aantal (Zwolse) organisaties in 2018 een manifest ondertekend, waarin staat dat er binnen Zwolle meer aandacht moet zijn voor cultuursensitieve ouderenzorg. Een onderdeel daarin is om het aanbod van zorg en welzijn beter af te stemmen op oudere migranten. Daarom hebben de Ulu-moskee en WijZ samen besloten om een dagbesteding te starten voor oudere vrouwen met een migratieachtergrond en die zich thuis voelen in de moskee. Het betreft een pilot tot 31-12-2022. Indien blijkt dat de pilot aan de vraag voldoet en er is vervolgfinanciering, dan behoort een doorstart zeker tot de mogelijkheden.

Wat ga je doen?
Als activiteitenbegeleider ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van deze dagbesteding. Hierin werk je nauw samen met betrokken vrijwilligers. De aangeboden activiteiten zijn gericht op het bieden van ontmoeting en activering. Hierbij is het belangrijk dat je oog hebt voor zowel de deelnemer als individu als de groep in zijn geheel.

Waarom jij het verschil kunt maken?
Jij houdt rekening met de verschillende culturele achtergronden, zodat iedere deelnemer zich thuis voelt. Jij krijgt energie van het creëren van mogelijkheden voor de doelgroep, waarbij je ook voldoening haalt uit het bieden van de nodige begeleiding. Je bent in staat om samen te werken met deskundige vrijwilligers.
Wat moet je kunnen?

Kennis en ervaring
• Je hebt een relevante opleiding op MBO-4 niveau gedaan
• Je hebt kennis van en affiniteit met de doelgroep en de verschillende culturen
• Je beheerst Nederlands en Turks (en eventueel Arabisch)
• Je bent in het bezit van een BHV-diploma of bent bereid dit te gaan halen

Competenties:
Gespreksvaardigheid, creativiteit, inlevingsvermogen, netwerken.

Wij hebben veel te bieden!
• We bieden je een leuke functie (met een fijn team op de achtergrond) dat grote waarde hecht aan een veilige werksfeer en waar met passie en betrokkenheid met onze doelgroep, partners en (vrijwillige) collega’s wordt omgegaan.
• Het gaat om een contract aan voor 6 uur per week tot 31-12-2022. In die 6 uur draai je 4 uur de dagbesteding (van 11.00 – 15.00 uur) en de andere 2 uren zijn voor de werkzaamheden daar omheen. Op welke dag de dagbesteding wordt georganiseerd is mede afhankelijk van jouw mogelijkheden. In overleg met bereidheid tot vervanging bij ziekte en/of vakantie van collega’s.
• De functie is ingedeeld in schaal 6 conform CAO Sociaal werk (min. € 23681,-/max. € 3361,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband)

Enthousiast?
Reageer dan voor 22 april door een motivatiebrief en CV te mailen naar Birsen Tas, welzijnswerker WijZ Welzijn, b.tas@wijz.nu
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 26 april tussen 13.00 – 17.00 uur.

Meer informatie?
Over WijZ Welzijn en onze buurtkamers & dagbesteding, zie: www.wijz.nu. Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kan gebeld worden met Birsen Tas: 06-31640064